Ondo zuritu limoia, kontu handiz, ezer zuririk ez uzteko. Azala ere birrindu dezakegu, nahiago baduzu (argazkian birrinduta dago).
Labe-erretilu bat jarri limoi zurituaren xerra finez osatutako ohe batean. Gainean, oilar zipriztinduak jartzen ditugu, olio-hari batez bustita eta limoi-xerra fin gehiagorekin estalita. Ez da beharrezkoa dena estalita egotea, arrain bakoitzaren gainean xerra pare bat besterik ez.
10 minutuko batez besteko tenperaturan labetuko dugu. Denbora anoa oilar bat da, eta 5 minutu gehiago arrain gehigarri bakoitzeko. Oro har, 18 minutu arrain kilo bakoitzeko.
Arraina labetzen den bitartean, zartagin batean olioz finki ijeztutako baratxuria sutan jarri eta salteatu egingo dugu. Juliana fin-fin edo birrindu batean moztu dugun perrexil xehatua eta limoiaren azala gehituko ditugu. Azafrai xehatua gehitu (hautsetan erabil dezakegu) eta saltsa ondo ligatu.
Arrain beroa zerbitzatzen dugu, limoia kendu eta solomo garbiak saltsarekin ureztatuz. Patata okin batzuk lagun ditzakegu.